Se discuta atat de mult de acest aspect numit economia verde, tocmai pentru ca sunt atatea posibilitati de a face trecerea in diverse domenii pe energie regenerabila incat nu stii de multe ori care optiune sa o alegi prima. Un exemplu de optiune este cumpararea si instalarea de panouri solare sau sisteme fotovoltaice on grid prin Casa Verde sau alte astfel de programe guvernamentale, care asigura atat proprietarilor de locuinte, cat si detinatorilor de afaceri mici si mijlocii necesarul de energie electrica sau caldura la costuri minime.

 

Cand vorbim de costuri ne referim atat la costurile de realizare a unui proiect, adica de cumparare si instalare a panourilor, fie ele solare sau fotovoltaice, cat si la costurile lunare la energia electrica, care vor scadea enorm dupa instalare. Dovada ca Romania a facut pasi importanti pentru a avea o economie verde este tocmai programul casa verde.

 

Ce beneficii ai avea daca ai alege de exemplu sa iti cumperi si sa iti instalezi sisteme fotovoltaice on grid prin Casa Verde? Indiferent daca alegi acest program sau altul care are o componenta verde, este important sa cunosti cam care este consumul pentru care ai nevoie de un sistem fotovoltaic. Cele de referinta pentru o locuinta obisnuita sunt sistemele fotovoltaice on grid de 3KW, atat pentru acoperis de tabla cat si pentru cel de tigla, dar poate fi si de 5 KW, in functie de cat de mare este casa si ce necesitati energetice poate avea.

 

Conform noului program Casa Verde, romanii care vor sa treaca pe energie verde, folosind o sursa de energie regenerabila, iar aici e vorba de persoanele fizice, pot beneficia de subventie de la stat. Este de fapt vorba de un program care inlocuieste clasicul Casa verde si care promite romanilor, persoane fizice si nu numai, ca pot obtine o finantare nerambursabila care acopera 90 la suta din banii necesari cumpararii si instalarii unui sistem fotovoltaic on grid.

 

Sistemele fotovoltaice on grid prin Casa verde, sau mai bine zis nou program guvernamental care ii ia locul, ii vor ajuta pe proprietarii de locuinte sa isi produca propriul curent electric prin convertirea energiei solare in energie electric si nu doar asta.  Daca produc curent mai mult decat au nevoie, restul poate fi injectat in retea, astfel incat si alti proprietari de locuinte sa beneficieze de el. Iar cel mai bun lucru in legatura cu asta e ca primesti si bani pentru curentul pe care il dai in retea.

 

Minunat, nu? Ai atatea avantaje incat merita sa te gandesti la o astfel de investitie. Statul oricum iti va plati mare parte din suma. Ai mai jos cateva din sistemele care s-ar califica pentru acoperisul unor locuinte sau chiar si pentru micile afaceri. Sunt sisteme de 3KW si 5 KW din magazinul E-acumulatori.