Tehnologia si era in care traim se dezvolta si avanseaza in fiecare zi. Asta pentru ca viata noastra sa fie mult mai simpla, dar si pentru a reduce anumite costuri sau pentru a salva planeta de multitudinea de procese care polueaza in fiecare secunda. In articolul de azi vom dezbate o problema foarte des intalnita in ultimul timp, si anume cum alegem un sistem de stocare pentru energie si cum il putem utiliza.

Daca vrei sa fii independent din punct de vedere energetic, este necesar sa urmezi un proces prin care sa achizitionezi un sistem off grid si sa te gospodaresti cu energia pe care o produci singur. Bineinteles ca in sezoanele in care soarele este capabil sa produca foarte multa energie nu avem nevoie sa utilizam intreaga cantitate, asa ca avem nevoie de o solutie pentru a stoca energia neconsumata. Da, chiar este posibil sa stochezi energia pe care nu o consumi pentru zilele in care soarele nu vrea sa se arate.

De ce este importanta stocarea energiei?

Stocarea energiei electrice este un avantaj foarte mare pentru fiecare dintre noi, deoarece producerea acesteia in gospodaria noastra ne scade costurile foarte mult si nu mai avem nevoie de contracte cu furnizorii. Asa cum am spus mai sus, dupa ce ai instalat un sistem solar de produce a energiei, trebuie sa iei in calcul ca exista posibilitatea ca de foarte multe ori sa produci energie mult peste medie sau mult peste consumul zilnic, iar in acest caz trebuie sa profiti de tot ce ai produs. Acesta este momentul in care incepe cautarea unui sistem de stocare a energiei, insa iti aratam noi cateva produse profesionale din care poti alege.

Cum stocam energia?

La prima vedere, un sistem de stocare a energiei pare un lucru foarte complicat, insa specialistii s-au gandit sa produca modele de sisteme pentru stocare care sa fie foarte usor de utilizat de oricine.

Atunci cand urmeaza sa achizitionezi un astfel de sistem de stocare, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte si sa alegi modelul potrivit pentru tine si gospodaria ta. Mai jos vezi cateva modele pe care le poti alege din magazinul nostru online.

Acumulator Li-Ion Alpha ESS 5.38 kWh 48V M48112-P

Modul baterie extensibila M48112-P, capacitate bruta 5,38 kWh, cicluri de incarcare ≥6000, tensiune nominala 48V, DoD 90%, capacitate neta de depozitare 4,84 kWh, speranta de viata pana la 20 de ani, tehnologia cu celule sigure cu tehnologie de litiu fosfat de fier (LiFePo4), greutate: 63 Kg, dimensiuni: 482 x 580 x 158 mm, nivel protectie IP20.

Acumulator Li-Ion Super B SB12V100E-ZC

Acumulator litiu-ion, 40.78 lb / 18.5 kg. Acest acumulator nou dezvoltat este proiectat sa inlocuiasca acumulatorii plumb-acid de 250-220 Ah.

Dispune de cea mai sigura tehnologie de litiu de azi, are o capacitate mare, greutate mica, numar mare de cicluri si mentenanta redusa. Bateriile Super B sunt bazate pe tehnologia de litiu fosfat de fier (LiFePO4). Aceasta tehnologie litiu-ion folosita in bateriile super B este cea mai sigura tehnologie litiu-ion disponibila astazi. in plus, carcasa specializata si electronica sporesc in continuare siguranta si durabilitatea.

Acumulator LFP 12V 40Ah

PowerTech Systems ofera o gama de acumulatori litiu-ion 12V pentru a satisface majoritatea nevoilor clientilor (pana la 48V). Bateriile PowerBrick® + ofera un nivel ridicat de siguranta prin utilizarea celulelor cilindrice in tehnologia litiu-fosfat de fier (LiFePO4).

PowerBrick + 12V-40Ah integreaza un sistem inovator de management al bateriei (BMS) in carcasa acestuia pentru a asigura un nivel foarte ridicat de siguranta in utilizare. Sistemul BMS monitorizeaza si echilibreaza in mod constant celulele bateriei pentru a proteja bateria si a creste durata de viata a acesteia. De asemenea, BMS protejeaza bateria de orice utilizare incorecta: descarcare profunda, tensiune ridicata de incarcare etc.

In magazinul nostru online gasesti toate informatiile necesare despre fiecare model si afli cum alegem un sistem de stocare pentru energie. Alege un model potrivit si bucura-te de energia produsa de tine!