Fie ca vrem, fie ca nu, traim intr-o tara in care exista patru anotimpuri, iar asta inseamna ca trebuie sa fim pregatiti mereu, in fiecare an si in fiecare anotimp cu echipamentele necesare pentru masina pe care o utilizam zilnic. Nimanui nu ii place cand dimineata inainte de a merge la munca bateria masinii decide ca a functionat destul. Pentru ca si noi cunoastem aceste situatii, azi iti prezentam cateva avantaje dar si ofertele pentru redresoare auto si vei afla adevarata lor importanta.

Masina ta a functionat perfect pe tot parcursul anului, insa zilele friguroase si diminetile de iarna parca sunt un cosmar. Pe langa faptul ca esti nevoit sa cureti parbrizul, cand incerci sa pornesti masina iti dai seama cu stupoare ca bateria masinii tale nu mai functioneaza. Nici la prima si nici la a zecea cheie. In acest caz esti nevoit fie sa iei un taxi, fie sa alegi mijloacele de transport in comun.

Ceea ce multi dintre noi nu stiu, este ca temperaturile scazute afecteaza bateria masinii. Aceste temperaturi duc la o descarcare mult mai rapida a bateriei si astfel, de cele mai multe ori, gradele din termometru scad atat de mult noaptea incat dimineata bateria masinii nu mai face fata. Cel mai negru scenariu este atunci cand bateria se descarca in zone inzapezite unde accesul altor vehicule este imposibil si astfel, cei care raman sinistrati nu se pot incalzi sau deplasa.

In cazul in care bateria cedeaza intr-o zona cu acces, este mult mai usor sa sunam un prieten sau sa chemam o echipa de tractari. Dar cel mai indicat este sa ne achizitionam din timp un redresor auto pe care sa il folosim de fiecare data cand avem nevoie sau poate chiar sa ii ajutam pe cei care au nevoie de o mana de ajutor.

Importanta redresorului auto

Nu iti poti da seama de cat este de important acest aparat pana cand nu il incerci. Daca te intrebi ce este un redresor auto, trebuie sa stii ca este un dispozitiv electric care are menirea sa transforme curentul alternativ in curent continuu. Daca iti doresti sa fii un sofer responsabil, dar si sa eviti eventualele pene cand iti e lumea mai draga, ar fi indicat sa ai un asemenea redresor acasa sau in garaj si pe care sa il utilizezi fara probleme de cate ori ai nevoie.

Un redresor poate fi utilizat pentru mai multe activitati. Poti alege sa il utilizezi atunci cand bateria masinii tale are nevoie de un impuls, dar si atunci cand barca ta cu motor nu mai porneste dupa un timp in care nu ai utilizat-o. Este adevarat ca pentru bateria masinii utilizam cel mai frecvent un redresor.

Modele de redresoare auto

Pe piata exista o multime de redresoare auto, insa atunci cand te decizi ca este momentul sa achizitionezi un asemenea aparat, trebuie sa te gandesti la suma pe care esti dispus sa o investesti, dar si locul disponibil pe care il ai pentru depozitare. Poti alege intre redresoare auto de dimensiuni mici, pe care le poti lua cu tine oriunde, si redresoare de dimensiuni mai mari care necesita un spatiu de depozitare, fie in casa fie in garaj.

Top cinci redresoare auto

Pe site-ul nostru ai la dispozitie o gama foarte diversificata din care iti poti alege redresorul auto potrivit, insa iti sugeram cinci dintre cele mai utilizate astfel de aparate:

  1. Incarcator digital inteligent XUNZEL DC 12V 10A pentru 70-200Ah/12V CARBA1210 – acest model este un incarcator digital si universal in sapte pasi si este proiectat pentru a incarca baterii plumb acid Pb, AGM, GEL si calciu 12V, cu un curent in functie de treapta pe care este setat.
  2. Incarcator 12V auto moto IVT PL-782B cu functie de desulfatare – un model compact si usor de utilizat, destinat acumulatorilor 12V cu plumb, AGM sau GEL si dispune de functie de desulfatare.
  3. Incarcator si redresor Automat GYS TCB 120 – nu necesita supraveghere, dispune de doua nivele de curent de incarcare (3,5 A / 7 A) si este ideal pentru baterii de pornire intre 15-120 Ah.
  4. Incarcator si redresor inteligent auto moto 12/24V GysTech 7000 – model destinat pentru incarcarea si intretinerea bateriilor cu plumb, acid , gel, AGM si dispune de functia RECOVER pentru bateriile 12V cu grad mare de sulfatare.
  5. Incarcator si redresor Automat RING WORKSHOP RCB312 12A 6/12V – incarcator automat, cu voltaj dual (6V/12V), ideal pentru utilizarea in garaje sau ateliere.

In functie de modelul care ti se potriveste, nu uita ca in aceasta iarna sa verifici ofertele pentru redresoare auto si sa alegi cea mai buna varianta pentru bateria masinii tale!