Fie ca vorbim de generatoare, de acumulatori, de panouri solare sau de sistem stocare energie, atunci cand intram in acest subiect n-ar trebui sa omitem pericolele care pot sa apara din cauza instrumentelor electrice. Problemele cu curentul electric sunt probleme care trebuie luate in serios si este obligatoriu sa fie luate masurile necesare pentru prevenirea lor. In cazul unor electrocutari, curentul electric iti poate pune viata ta si a celor din jurul tau in pericol. Tot curentul electric poate cauza si incendii. O simpla neatentie si un scurtcircuit poate genera, din pacate, un incediu care aduce mari pagube locuintei.

In ceea ce priveste pericolele legate de curentul electric, in randurile care urmeaza vei gasi cateva dintre cele mai frecvente si cele care, aparent usor de evitat, pot aduce consecinte negative destul de grave. Iata care sunt acestea:

 

Prizele din baie sau din apropierea ei

 

Apa este conductor de electricitate, asa ca unul dintre cele mai mari pericole este sa iti instalezi priza in baie sau in apropierea acesteia. Evita montarea lor in locuri de acest fel cu un grad sporit de umiditate deoarece exista riscul de soc electric. Chiar daca ai mai vazut situatii in care exista priza in baie, este cu certitudine de evitat acest lucru.

 

Totodata exista numeroase aparate electrice care sunt necesare de folosit in baie. De pilda, uscatorul de par, placa de par, ondulatorul, masina de tuns sau masina de spalat. Orice aparat ai folosi si in ce mod, evita sa le folosesti in baie. Dintr-un simplu accident, poti scapa din mana aparatul electric, acesta poate ajunge pe podeaua umeda, in chiuveta cu apa sau in cada. Apa este conductor de electricitate si situatiile neplacute pot fi grave pentru tine sau cei din jur.

 

Curiozitatea copiilor

Simpaticii exploratori vaneaza tot ce prind. Inclusiv prizele din casa. Lucruri noi pentru ei, acestia sunt tentati sa pipaie tot ce prind. Ai mare grija de micutul tau cand se apropie de prize sau prelungitoare pentru ca acesta va fi tentat sa isi bage degetele in priza si se poate curenta. Asigura-te ca prizele sunt inaccesibile pentru siguranta micutului tau cu capace speciale. Astfel poti sta linistita cu el plimbandu-se prin casa deoarece ai scapat de acest pericol.

 

Stechere si cabluri uzate

Un alt pericol real in gestionarea problemelor legate de curentul electric este folosirea stecherelor sau a cablurilor uzate sau a celor de proasta calitate. Periodic este bine sa iti faci o verificare asupra intregii instalatii electrice sa vezi daca nu cumva ai cabluri uzate, rupte, taiate, roase sau deteriorate in alt mod. Acestea pot produce descarcari electrice, socuri sau electrocutare.

Totodata, daca te pregatesti sa iti amenajezi noua locuinta si ai ajuns la partea electrica, orienteaza-te spre produse de calitate. Apeleaza la specialisti care te pot indruma in a alege cei mai buni producatori de materiale electrice de pe piata. Instalatia electrica este unul dintre cele mai importante aspecte.

 

Suprasolicitarea prizelor si a prelungitoarelor

La fel ca orice alt obiect din casa si, in special, cele care folosesc curent electric, toate acestea au o limita de functionare. De exemplu, utilizarea mai multor prelungitoare la o singura priza reprezinta un pas gresit. Daca se doreste acest lucru, trebuie alese neaparat prelungitoare de calitate, la un pret ceva mai ridicat care pot sa suporte mai multe alimentari in acelasi timp.

 

Daca ai dubii despre functionarea acestor prelungitoare si cat pot ele sa suporte, te poti asigura ca afli informatiile corecte din partea unui specialist. Mai mult decat atat trebuie sa tii minte sa nu folosesti prelungitoare pentru alimentarea unor obiecte electronice de capacitate mare, cum ar fi frigider, calorifer electric, boiler, fierbator de apa. Acestea trebuie conectate in mod obligatoriu direct la priza deoarece sunt considerati consumatori mari.
In magazinul E-acumulatori gasesti produse de calitate, printre care si sistem stocare energie pentru o retea electrica sigura si eficienta. Descopera ofertele!